Hruške so dobro znane po zmanjšanju ravni slabega holesterola in zmanjšanju želodčnih težav, kot so zakisanost, čir in zaprtje. Sok iz hrušk in jabolk je eden najboljših za premagovanje dehidracije. Sok je bogat z vitamini, minerali in močnimi sestavinami, vključno z vitaminom C, kalijem, bakrom, vitaminom K, različnimi B-vitamini, antocianini, flavonoidi, fosforjem, magnezijem, kalcijem in železom, pa tudi z drugimi polifenolnimi spojinami in antioksidanti.
Energijska vrednost |
Maščobe |
Nasičene maščobe |
Ogljikovi hidrati |
Sladkorji |
Sol |
---|---|---|---|---|---|
180 kJ 43 kcal |
< 0,1 g |
< 0,03 g |
10,1 g |
9,5 g |
< 0,1 g |
Energijska vrednost |
180 kJ 43 kcal |
Maščobe |
< 0,1 g |
Nasičene maščobe |
< 0,03 g |
Ogljikovi hidrati |
10,1 g |
Sladkorji |
9,5 g |
Sol |
< 0,1 g |
Smodin d. o. o. • Vogrsko 131, 5293 Volčja Draga, Slovenija • t: +386 40 631 808 • info@smodin.si • www.smodin.si
© 2025 Smodin, d.o.o., vse pravice pridržane. • O piškotkih • oblikovanje: matjash.si & maleo • izdelava: ekosplet